dinsdag 27 september 2016

Weekendje Straatsburg


In de laatste week van mijn vakantie ben ik nog een weekendje naar Straatsburg geweest samen met Ben. Nog even er lekker tussenuit voordat school weer begon! We hebben er van genoten, Straatsburg is echt een prachtige stad.

We zijn er met de auto heen gereden. Het duurde ongeveer 5 uur om er te komen. We hadden bij een P+R geparkeerd, wat echt super makkelijk was. Dan parkeer je aan de rand van de stad en met je parkeerkaartje mag je dan gratis met de metro/tram reizen. We stonden echt binnen 5 minuten in het centrum. Wel viel de prijs een beetje tegen. Overal stond €4 per dag aangegeven, echter bleek dit alleen voor het metro kaartje te zijn.


We verbleven in Hôtel Cathédrale. De naam zegt het al, het hotel bevond zich aan het grote centrale plein waar de kathedraal is gevestigd. We zaten dus op een toplocatie. Metro dichtbij, alle winkels dichtbij, alle bezienswaardigheden en restaurantjes dichtbij. Het was echt top. Het hotel zelf was wat eenvoudig. De kamers waren ook klein, maar wel heel mooi en alles wat je nodig had was er. Het ontbijt wat we erbij hadden geboekt was echt heerlijk. Er werd vers brood, croissantjes, verschillende kazen en hammen, yoghurt, eieren, fruit, etc. geserveerd. Niks ontbrak! Het hotel is echt een aanrader als je een weekendje in Straatsburg wilt verblijven.


In totaal waren we 4 dagen in Straatsburg. We kwamen op donderdagmiddag aan. Die middag hebben we vooral even de stad verkend om te zien wat er allemaal te doen was. We hebben ook nog lekker even gewinkeld. Hele leuke stad om te winkelen, veel leuke winkels. Wat goedkopere, maar ook duurdere winkels. Het is een leuke mix.




Ben wilde graag in de bergen gaan wandelen, aangezien we dichtbij de Vogezen waren. De Vogezen is een gebergte in Frankrijk. Vrijdag was dan een wandel dag! We zijn begonnen op het pad: Sentier des roches, wat letterlijk het rotsen pad betekent. Het was een heel bijzonder pad om te bewandelen. Het was best smal en heel vaak moest je over rotsen 'heen klimmen'. Soms was het wel eng en spannend, maar achteraf was het een hele leuke ervaring. Zeker een aanrader. Na het rotsen pad, hebben we nog de berg de Honeck beklommen. Op het einde van de wandeling had ik het er wel moeilijk mee, maar we hadden de top behaald! We waren op maar liefst 1363 meter hoogte. Wat voelde het goed om op de top te zijn!




Zaterdag gingen we vooral bezienswaardigheden bekijken. We zijn eerst door de wijk 'Petit France' heen gelopen, wat echt prachtig was. Er waren hele typische Duits-Franse huizen, wat mooie plaatjes opleverde! Tot onze verbazing stootten we ook nog op een rommelmarkt in die buurt. Was ook erg leuk om even een kijkje te nemen. In de middag hebben we nog de kathedraal van binnen bekeken en hebben we hem beklommen.


Het eten in Straatsburg was ook erg lekker. Er waren veel lokale specialiteiten te verkrijgen, waaronder Flammkuchen, Sauerkraut (Zuurkool), Munster kaas, Foie gras, etc. Ik heb niet alles geproefd, maar wat ik heb geproefd was erg lekker. Wij hebben eigenlijk bijna iedere avond bij de Winstub Pfifferbriader gegeten. Het eten was er erg lekker, het was dichtbij het hotel en ze hadden super lekker bier: Edelweiss! Het lekkerste biertje dat ik ooit op heb.

Zondag zijn we vrij vroeg naar huis gegaan. En dat was maar goed ook. We waren rond 10:00u weg gereden uit Straatsburg, waardoor we rond 15:00u ongeveer thuis zouden moeten zijn. Helaas hadden we 3 uur vertraging door file en waren we pas rond 18:00u thuis! Dat was minder, maar gelukkig waren we vroeg vertrokken.

Kortom, Straatsburg was een geslaagd weekendje weg. We hebben echt van alles gedaan! Wel is 3 dagen genoeg voor Straatsburg, daarna hadden we het wel gezien. We hebben het in ieder geval erg naar ons zin gehad die 3 dagen!

Veel liefs,

Kimberly