vrijdag 24 juni 2016

Serie review: Making a murderer


Titel: Making a Murderer
IMDB-rating: 8,9
Bekendste acteurs/actrices: Steven Avery
Regiseur: Moira Demos en Laura Ricciardi

Making a murderer is een documentaire over Steven Avery. De serie bestaat uit 10 afleveringen die allemaal ongeveer 1 uur duren. In totaal duurt de serie dus ongeveer 10 uur.



De documentaire gaat over de ten onrecht veroordeelde Steven Avery. Het is een normale jongen die geboren is in een familie die zich een beetje afzonderd in het dorp. Soms haalde hij wat streken uit, maar hij heeft nooit ernstige misdaden gepleegd.  Op een dag wordt hij beschuldigd door de politie van verkrachting. Hij wordt hiervoor veroordeeld. 18 jaar later komt er bewijs vrij dat iemand anders de dader was en niet Steven Avery. De politie van Manitowoc County had al langer bewijs dat Avery niet de dader was, maar heeft nooit iets met deze informatie gedaan. Steven komt eindelijk weer vrij uit de gevangenis waar hij 18 jaar lang onterecht heeft gezeten. Wanneer hij vrij komt klaagt hij de politie van Manitowoc County aan. Hij heeft de zaak bijna gewonnen, wanneer er plots weer een moord is gepleegd in Manitowoc County. En heel toevallig leiden alle sporen naar Steven Avery. De politie gaat op onderzoek uit en er zijn hele bijzondere bewijzen...

Ik heb me echt helemaal laten meeslepen door Making a Murderer. Ik vond het zo spannend. Wordt hij nou wel of niet veroordeeld voor moord? Elke keer kwamen er weer nieuwe bewijzen dat je opnieuw ging twijfelen. Het is zo'n gek verhaal. Het is echt een aanrader om te kijken. Ook is er maar 1 seizoen en duurt het dus niet zo heel lang om de serie te kijken. Ik heb de hele serie bijna in één weekend gekeken. Echt een meeslepende serie!

Mijn cijfer: 9

Veel liefs, 

Kimberly