dinsdag 8 maart 2016

Lief dagboek week 2


Lief dagboek,

Mijn eerste werkweek. Wat spannend! De eerste paar dagen op Bonaire waren heel leuk, maar ook heel erg wennen. Ik was ontzettend moe en voelde me ook niet lekker. Hopelijk gaat dat de komende dagen wel beter en kom ik in een goed ritme.

Maandag

Het was mijn eerste werkdag! Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten: wat moet ik aan, wat moet ik gaan doen? Etc.

In de ochtend zijn er een aantal dingen voor mij geregeld en zijn er een aantal dingen uitgelegd. Helaas hadden ze geen polo-shirt van het hotel meer in mijn maat en moest ik dus gewoon mijn eigen zwarte t-shirtje aan houden.

In de middag heb ik meegelopen met de housekeeping dames, om te kijken wat voor werk ze doen en om het zelf ook een beetje te leren. Het was erg warm om te werken in die hitte..

Na werktijd heb ik nog even geskypet met Ben, was wel even fijn om hem weer te spreken!



En rond 18:00u pakte ik mijn scootertje en ging ik boodschappen doen bij de Warehouse supermarket. Daar verkopen ze heel veel Jumbo producten. Dat is echt super fijn, want die producten ken je natuurlijk allemaal! Wel is het ontzettend duur om boodschappen te doen hier... Alles moet natuurlijk geïmporteerd worden.



Als ik terug ben zet ik Wie is de mol? op en ruim ik ondertussen mijn kamer op. Dat moest ook even gebeuren! Vervolgens schrijf ik nog een artikel en ga ik douchen.



Vlak voordat ik ga slapen kijk ik nog een aflevering Wie is de mol? en uiteindelijk ga ik ongeveer rond 23:00u slapen.

Dinsdag

Ik sta om 7:00u op. Ik krijg helaas niks door mijn keel, want mijn eetlust is nog steeds niet verbeterd hier. Om 8:00u moet ik op het werk zijn.

Vandaag had ik wat meer te doen op het werk. We hadden sollicitatiegesprekken, ik heb zelf wat bestanden in elkaar gezet voor mijn onderzoek en verbeterplannen en ik kreeg aan het einde van de dag een administratief klusje waar ik waarschijnlijk voor de rest van de week mee bezig ga zijn. Maar ik heb in ieder geval iets te doen.



Ik heb vandaag eindelijk werk-blousjes gekregen! Ik was ze meteen uit, zodat ik ze de volgende dag aan kan.



Als ik terug kom van werk ben ik kapot. Ik heb wel voor het eerst honger en kook het gerecht italiaanse worstjes. Eigenlijk hoorde er rijst bij, maar het water stond al een uur op het vuur en het kookte nog steeds niet, dus at ik de stoofpot maar gewoon zonder rijst. Ook prima!



Ik was zo moe dat ik gedoucht heb en voor de rest lekker YouTube-filmpjes heb gekeken.

Woensdag




Weer een nieuwe werkdag! Ik ben de hele dag bezig geweest met het administratieve klusje. Het was behoorlijk saai om steeds hetzelfde te doen maar ik heb wel lekker doorgewerkt. Ik was om 17:00u weer klaar. Maar ik heb wel eindelijk mijn werkkleding! Nu hoor ik er ook bij!


Ik heb weer even geskypet en gedoucht. Het is hier ook zo warm...



'S avonds is het burger night bij Harbour village en gaan we met een grote groep burgers eten! Lekker met rum-cola, wat daar echt heel veel gedronken wordt. De burger was erg lekker, maar het was meer snackbar-kwaliteit. Het ziet er niet zo smakelijk uit, maar hij was echt lekker!


Na het uit eten gingen we nog naar Karel's bar, waar het op woensdag altijd karaoke-avond is. De bar was echt super mooi en lag ook aan het water! Met op de achtergrond het mooie gezang van sommige stagiaires :p Het was een gezellige avond, maar ik was nog steeds erg moe en moest de volgende dag weer werken, dus lag ik mooi om 0:30u weer in mijn bedje.

Donderdag

Ik sta weer om 7:00u op voor het werk en begin om 8:00u. Weer ben ik de hele dag bezig met het administratieve klusje. Het is nu al eentonig! Haha. Nee, het is gewoon een klusje wat nog even gedaan moet worden en dat hoort er ook bij!



Na het werk heb ik weer gedoucht en 's avonds gaan we weer naar Cuba waar de lokalen salsa dansen. Het ziet er zo makkelijk uit, maar dat is het echt niet! Ik ga het niet eens proberen. Het was weer een gezellige avond.

Vrijdag




In de ochtend heb ik eindelijk het administratieve klusje afgerond! Ik was lekker bezig, maar het werd wel eentonig dus ik was blij dat ik iets anders kon doen. Alleen was er op het einde helaas niet zoveel meer te doen! Ik moet nog even mijn draai vinden in het bedrijf, het is allemaal zo nieuw en ik weet natuurlijk nog lang niet alles. Ik heb nog aan wat documentjes gewerkt en om 16:30u moest ik nog even helpen het restaurant mee over te verhuizen.

Na het werk skype ik nog even met mijn zus Sharona! Ze vond het wel even leuk om me weer te spreken en we hebben even lekker bijgekletst.


Om 18:00u besluit ik om nog even lekker een paar baantjes te trekken in het zwembad. Even afkoelen want ik had het zo warm van het werken... Het zwembad was helemaal verlaten, dus ik kon rustig baantjes zwemmen!



Ik maak nog even een korte strand wandeling en zie de prachtige zonsondergang.

Het plan was om 's avonds nog naar Havana te gaan, maar na het douchen was ik in slaap gevallen omdat ik weer zo moe was. Ik ging maar gewoon naar bed, anders was het echt geen doen geweest...

Zaterdag



Mijn eerste dag vrij! Heerlijk. Ik ben 's ochtends naar Kralendijk geweest om even over de winkelstraat te lopen, dat had ik namelijk nog niet gedaan. Het was wel even leuk, maar het is echt een super kleine winkelstraat. Ik hoef er het komende half jaar niet meer heen denk ik!



Ik heb een heel leuk kledingsetje gekocht. Die kan ik hier gebruiken om mee naar het strand te gaan en thuis om lekker in te chillen! Leuk aandenken als ik weer thuis ben.


Verder was ik nog even naar de van der tweel supermarket (AH) geweest om even te kijken wat je daar allemaal had. Het leek net gewoon een Albert Heijn in Nederland, lekker groot en ze hadden bijna alles! Wel fijn dat je dan hetzelfde kunt eten als dat je thuis doet. Ik heb dit keer wat producten gehaald die makkelijk te bewaren zijn.


Met de lunch een lekker gezond sinaasappeltje!

'S middags heb ik via skype even bijgekletst met Shauni, dat was gezellig!


En van 15:00u tot 17:00u heb ik lekker aan het zwembad gelegen.

Om 17:30u heb ik even wat was gedaan en om 18:00u ging ik eten koken. Een bourgondische aardappelmix met slavink. Was heel lekker! Ik moet hier een beetje creatief zijn met koken, aangezien onze kookplaat heel langzaam is en we ook geen oven hebben.


Lekker toetje! Ze verkopen hier heel veel Amerikaanse producten in de supermarkten.

'S avonds heb ik lekker serie gekeken: The blue planet. Is een documentaire over de onderwater wereld. Ontzettend mooi om te zien! Vooral ook omdat ik er zelf niet zo veel van af weet. Ondertussen viel ik natuurlijk in slaap zoals altijd.

Rond 22:00u gingen we nog even een drankje doen bij de Plaza bar. Het was gezellig en we zijn zelfs tot na sluitingstijd blijven zitten haha.

Daarna wilden we nog even gaan kijken bij het casino, alleen omdat Chantal en ik pas 20 waren mochten we niet naar binnen. Dus gingen we maar slapen! ik lag uiteindelijk rond 1:30u in bed.

Zondag

Ik heb eerst eens lekker uitgeslapen! Daar had ik wel behoefte aan. Ik heb in de ochtend nog wat was gedaan en met Ben geskypet. Ondertussen had ik lekker ontbeten met cruesli en yoghurt.



Vervolgens ben ik weer lekker aan het zwembad gaan liggen (wat een verassing) en heb ik geskypet met mijn tante en met mijn opa en oma.

Rond 13:00u ben ik terug gegaan naar het huisje om te lunchen. Ik maakte de bourgondische aardappelschotel op. Ondertussen werkte ik wat aan een artikel.


Vervolgens ben ik weer terug aan het zwembad gaan liggen en heb ik de cosmopolitan gelezen. Britt, een andere stagiaire van Plaza kwam me vergezellen. We pakten een lekkere cocktail!



Om 17:00u begon het happy hour bij de Plaza bar en hebben we lekker in het zonnetje een drankje gedaan. Hier wordt heel veel Amstel Bright gedronken. Het is vergelijkbaar met Corona! Echt een lekker fris biertje.

We gingen uit eten vanavond dus ging ik rond 18:00 weer terug om te douchen enzo.




We gingen naar het restaurant Ingridiënts. Daar had ik een heerlijke pizza prosciutto en een key lime pie na, het was echt jammie!

Nog even een laatste drankje doen bij Little Havana, waar we wat gekaart hebben en uiteindelijk lag ik om 1:30u in bed.


Mijn eerste werkweek was leuk! Wel ontzettend vermoeiend, vooral op het begin maar ik begin gelukkig eindelijk een beetje te wennen. Het weekend was heerlijk ontspannen, maar het vloog zo voorbij. Ik ga hier een toptijd tegemoet!

Veel liefs,

Kimberly